Kdo jsme

Není nám jedno, kde žijeme my a naše děti. Chceme kreativní kraj. Investice do kreativity jako inovačního potenciálu je šance pro rozvoj a prosperitu regionů i celé naší země. Týká se to nás všech, proto začínáme u dětí, vzdělávacích institucí a nevynecháváme ani podnikatele a veřejnou správu.

Co děláme

Prostřednictvím kulturních a vzdělávacích projektů ukazujeme, že design je běžnou součástí každodenního života. Učíme kreativně myslet a ukazujeme, v čem nám to pomáhá. Prostě věříme designu. Nabízíme netradiční aktivity otevřené dětem, mládeži i veřejnosti. Projekty jsou zaměřeny na vzdělávání a výchovu, na osvětu pomocí designu a designového myšlení, na tvořivost, spolupráci, komunikaci, zodpovědnost a schopnost spolupracovat.

 

Proč to děláme

Kreativní učení, které zahrnuje rozvoj představivosti, empatie, kultivaci zručnosti bylo vždy klíčovým principem vzdělávání zaměřeného na rozvoj osobnosti. Jeho význam je dnes zakotven ve strategii kulturních a kreativních průmyslů.

VZDĚLÁVÁNÍ

Nejen workshopy a dílny

Organizujeme celoroční výstavní program, přednášky, workshopy, dílny a networkingová setkání. Od roku 2005 učíme děti, mládež a dospělé nejen z Karlovarského kraje tvořivě myslet. Zábavně a hrou.

Lidé v organizaci

Tereza Bredlerová

hlava Dizajnparku
/ lektorka

Jiří
Hanek

pan Výměník / lektor 

Kateřina Hanková

koordinátorka vzdělávání / lektorka

Pavla Perglová

produkční / admin podpora

DIZAJNPARK

Podpořte nás

Podpořte Výměník a vyberte si odměny!
Veškeré vybrané prostředky vrhneme na provoz, rekonstrukci a realizaci programu Výměníku v roce 2024.